christina.sparvenhook@gmail.com

Hårborttagning med laser

Karlstad Kliniken har lång  erfarenhet med borttagning  av oönskad hårväxt på kroppen med  bruk av diodlaser. Vi erbjuder en effektiv och skonsam behandling med laser över  allt där det finns oönskad hårväxt Kroppshår är naturligt, men spridningen av hår, hårfärg och växt varierar mycket från  person til person. Någon  har kosmetiska problem med oönskad hår, andra tycker att det är ok. Det är helt ok att ta bort hår av praktiska anledningar. Hos oss kan du välja mellan en kvinnlig eller manlig  behandlare.

Vem kan behandlas

Hudfärg, tjockleken  på huden og tätheten av hår är faktorer som bestämmer hur hud og hår responderar på behandlingen. I utgångspunkten  kan alla behandlas med laser, med undantag av personer som:

Har hudsjukdomar i området som skal behandles

Tar mediciner som gör huden oemottaglig   mot laser

Gravida

Antal behandlingar och resultatet

Antal behandlingar varierar avhängig av vilket område som skal behandlas och vilken hår- och hudtyp du har.  Normalt behövs 4-8 behandlingar. Detta beror på  att det är bara är hår som är i i växtfasen  (anagenfasen) som kan behandlas. Det er därför viktig att repetera behandlingen  för att uppnå bästa  resultat. Les mer om hårets växtfaser . Behandlings intervallen variera mellan 4-8 veckor, avhängig av vilket  område som skall behandlas

Hårproduktionen är dokumenterat permanent. Återväxt kan förekomma så man är därför avhängig av uppföljnings behandling  2 år efter  sista behandling. Det är således vetenskaplig belägg för att garantera ett permanent resultat med mindre att det föreligger hormonellt betingat  ökat hårväxt hos patienten.

Hudtyper

Hårtyp och hudfärg är faktorer som blir värderat av laserbehandllaren före man sätter i gång med hårborttagning. Både huden din och håret innehåller pigment, också känt som melanin. Lasern värmer upp pigmentet i håret så att hårroten blir ödelagt av värmen, samtidig som man reducerar skadan på huden. Ju starkare kontrast det er mellan din hudton också hårfärg ju snabbare och bättre blir   resultatet  Vi justerar lasern till vad som är riktigt för din hudtyp, samt fin justerar storleken på laserns behandlingområde. Lasern scannar  hudområdet, kyler  ner och sänder därefter laserpulser ned i hårroten.

Före behandling

Undgå sol på området som skal behandlas i minst 4 veckor före att behandlingen skall starta.  Solning före laserbehandlingen kan förorsaka förtidigt pigmentförlust

Använd inte hårborttagningsmetoderna som vaxning eller annat i de sista 4 veckorna före behandling.

Hudkrämer bör inte brukas de siste dagen före behandling eftersom de innehåller fruktsyra.

Smärta

Under behandlingen kan det förekomma känsla av små stick. Våra moderna laser använder teknologi som reducerar denna känsla med att den kyler ner det område som man behandlar. Kylning av hudområdet före och under och  efter behandlingen reducerar smärtan och rodnaden som kan förekomma direkt efter  behandlingen. Ljuspunkterna från lasern är mycket kortvariga,  Laserbehandllaren vill under hela behandlingen försäkra sig om att patienten inte känner obehag.

Hårets växtfaser

Hår växer i en cykel med växlande perioder av växtfaser (anagenfasen), vilfasen (telogen fase), och nedbrytningsfasen (katagenfasen).  Lasern fungera bara på hårsäckar som är i växtfasen, då hårsäcken innehåller mest pigment som blir absorberat av laserlljuset. Växtfasen varierar med placeringen på kroppen och man kan därför behandla vissa områden bättre en andra. Grunden till att man behöver flera behandlingar är att inte alla hårsäckarna är i växtfasen samtidig.

Behandlingen

Före behandlingen vill området bli barberat och nedkylt,  därefter lägger vi på ulltraljudgele. Detta är för att reducera smärta och öka laserens möjlighet till å trenge igjennom huden. Vi använder diodelaser som har en böljadelängd på 810 nanometer, detta är den mest effektiva hårborttagningsmetoderna laser som finns  på marknaden. Hårborttagning med laser föregår med  att laserljuset blir absorberat av det mörka pigmentet i hårstrået och ner till hårsäcken/roten. Hårrötterna ödelägges med temperaturer omkring 70-80°C. Håret faller gradvis bort efter 1-3 veckor. Vi har också IPL teknologi som är speciellt ägnat  för ljust hår

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan huden vara lite röd, Dette ger med sig i regel efter 1-3 timer. Det är viktig att du inte utsätter det behandlede området mot solljus, använd solkräm med hög faktor om du skal uppehålla dig i solen. Man kan med fördel använda fuktighetskrämer på området som är behandlat för att bevara fuktigheten i huden

Priser

Hårborttagning på haka eller överläppen

800,-

Hårborttagning  på haka och  överläppen

1500,-

Hårborttagning i bikiniområdet

1900,-

Hårborttagning i bägge armhålor

1500,-

Hårborttagning på bägge ben och fötter

2500,-

Hårborttagning på bägge lår

2800,-

Hårborttagning på ben och lår

4500,-

Hårfjerning på magen

2000,-

Hårfjerning på bägge armar

2500,-

Hårfjerning på ryggen

2900,-

Hårfjerning på rygg og skulder

3200,-

Hårfjerning på bröstet

2000,-

Hårfjerning på bröst och mage

3500,-

Hårfjerning på kinden

1000,-

© Copyright Karlstad Kliniken 2017